Microneedling

Microneedling

Dr. Pen

Microneedling er en oppstrammende og hudforyngende behandling med gode resultater på arr etter akne, pigmentendringer, linjer og rynker. Microneedling passer alle hudtyper og hudfarger så lenge huden er frisk og hel.

I denne behandlingen brukes en spesiallaget penn  med små nåler som lager tusenvis av mikrohull i hudlagene. Samtidig tilsetter vi huden serum med virkestoffer som passer din hud og det resultat du ønsker deg. Huden må reparere disse små hullene, og for å få til det, går kroppen i reparasjonsmodus og øker produksjonen av kollagen og elastin. Dermed får dette en fornyet effekt på huden din, og den blir fastere og får færre linjer.

ved konsultasjon kan vi planlegge og skreddersy en behandlingsplan og pris for deg. 

Pris på microneedlingbehandlinger.


Pr. område                                      kr.1049,-

3 beh. på samme område                kr. 2499,-

5 beh. på samme område                kr. 3499,-

Bedøvelse                                       kr.   199,-

Bleking av "aldersflekker" og hår/hodebunnsbehandlinger,  pris avtales ved konsultasjon.


HUD - PRODUKSJON - ALDRING

For at du skal få en forståelse for hva denne behandlingen kan gjøre for din hud, er det viktig at du vet litt om huden din. Kort og enkelt forklart:


Huden består av 3 lag hvor hvert lag har sine oppgaver og funksjoner.


1. Epidermis er det ytterste hudlaget og er ca. 0,55 mm. tykk. I epidermis dannes svettekjertler, negler og hår.

I epidermis finner vi 3 ulike celletyper:

Keratincytter - beskytter

Melanocytter - danner pigmentet melanin.

Langerhansceller - har en immunologisk funksjon.


2. Dermis ligger under epidermis og er ca. 0,3 til 2,4 mm. tykk, avhengig av plassering på kroppen og består av fibertråder, kollagen og elastin. 

Dermis består av 2 ulike lag:

Papillærlaget - lager og holder fast overhuden med fibertråder.

Retikulærlaget - inneholder kollagenfibre, blodkar og nervetråder.


3. Subcutis som består av sammensatt vev som inkluderer kollagenfibertrådene. Her finnes også fettvev, blodkar og nervetråder, isolerer mot varmetap og absorberer effekten av slag og andre skader.


HUDENS ALDRING - produksjon av hudceller går saktere med årene, epidermis blir tynnere og huden blir dårligere til å holde på fuktighet. Produksjonen av kollagen og elastin synker,  og gjør  nettverket av tråder mindre stramt. Huden blir som følge av dette både grovere og slappere.

Hudens aldring påvirkes av flere faktorer som arv, livsstil og miljø. 

 

EFFEKTEN AV MICRONEEDLING:

Vi utfører behandlingen med Ultima A6 Professional, Denne bruker en automatisk funksjon med sterile nåler som lager opptil 1300 mikrokanaler (hull) i huden per sekund. Behandlingen effektiviserer opptaket av serum og en naturlig kollagenstimulerende effekt dypt inn i huden. 

Vi justerer dybden på nålene i forholdt til din hudtype, hva du ønsker å forbedre og hvor dypt i huden serumet må settes for å kunne gi noen virkning. 

Huden opplever hullene som skader og aktiverer sin naturlige reparasjonsmekanisme.

Dette stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin. Resultatet er en fornyelse av huden fra innsiden og ut, og huden blir betydelig oppstrammet og får ny frisk glød.

I behandlingen påføres et høykonsentrert serum på hudens overflate, som nå står åpen for penetrering. Etterpå påføres et hyaluronsyrekonsentrat som plumper opp huden, og til slutt et solfilter. Behandlingen er nærmest smertefri, men et svakt ubehag kan merkes der hvor huden er tynnest. Om du ønsker kan vi påføre bedøvelse på området som skal behandles. Du kan gå tilbake på jobb samme dag, men huden vil føles noe stiv og hudtonen blir litt rød, som ved lett solbrenthet.

Behandlingen kan utføres på ansiktet, halsen, i utringningen og på andre områder som trenger et løft. For optimalt resultat anbefales tre behandlinger over en tre måneders-periode. Etter 6 til 10 uker har huden blitt fastere, du har færre synlige rynker, porene er finere og hudens generelle tilstand er bedre.

FØR OG ETTER BEHANDLINGEN

Selv om microneedling er en relativt trygg behandlingsmetode så lenge det er dyktige fagfolk som utfører den, er det ikke alle som kan få denne behandlingen grunnet egen sikkerhet og helse. Microneedling er ikke behandlingen for deg hvis: 

- du går på cellegift eller får stråling. 

- du er bløder, har diabetes eller går på blodfortynnende medisiner, kortison eller antibiotika.

- du er gravid eller ammer. 

Hvis du ikke er i noen av disse gruppene og har funnet ut at dette kan være en hudbehandling som vil være positiv for deg, undersøker du hvilken klinikk du vil foretrekke og får satt opp en første konsultasjonstime. Da vil behandler kartlegge om du faktisk kan få behandlingen og hvilket utgangspunkt den eventuelt har. Dere legger en plan for antall behandlinger, og du får vite hva slags resultater du kan forvente å få av behandlingen og hvor lang tid det vil ta.


Effekten av behandlingen kommer gradvis etter 2-6 uker og vi anbefaler ofte 3-5 behandlinger og nye vedlikeholdsbehandlinger. Behandlingen kan gjentas hver 4-6 uke og det tar ca 30-45 minutter å behandle et ansikt. Vedlikeholdsbehandlinger hver 12. uke sørger for langvarige og gode resultater.

Direkte etter behandling kan du oppleve at du er varm og rødlig i huden. Du vil få veiledning av behandler om hvilke kremer du skal bruke i tiden etter. Det er viktig at du bruker solfaktor 50 i minimum fire uker etter behandling, eller jevnlig hvis du jevnlig foretar behandlinger.

Alt etter styrke og dybde er det forskjellige bivirkninger. Lette behandlinger gir minimal bivirkninger og lite smerter, mens ved ved kraftig anti-age-behandling kan det forekomme rødme og lett væskedannelse i to dager etter behandling.

Før behandlingen starter, blir huden din grundig renset og desinfisert, det samme blir utstyret som skal brukes, noe som er svært viktig for å redusere risikoen for en eventuell infeksjon. For at du skal oppleve behandlingen mest mulig behagelig, er det mange klinikker som smører en bedøvende krem på huden, men det er ikke sikkert dette er nødvendig. For selv om det er nåler som lager hull i huden din, skal prosessen være helt overkommelig uten alt for stort ubehag.

Selve behandlingen tar bare rundt 30-45 minutter, avhengig av hvor stort område som skal behandles. Deretter får du vanligvis en fuktgivende ansiktsmaske.

Rett etter behandlingen kan huden være utsatt for infeksjon, og det er derfor viktig at du følger rådene du får fra terapeuten. Fire-fem timer etter behandlingen kan du vaske huden med vann, og deretter skal du smøre på et serum. Sminke, kremer og andre kosmetiske produkter skal ikke brukes før det har gått et døgn.

Det første døgnet etter behandlingen kan du oppleve at huden er rød og varm. Noen sammenligner det med følelsen av å være solbrent. Ømhet og hevelse kan også forekomme, men dette gir seg vanligvis etter et par-tre dager.

Noen opplever at huden blir litt tørr og kanskje flasser litt etter noen dager, men også dette er relativt raskt forbigående.

Som regel kan du se en viss forbedring allerede etter den første behandlingen, men det trengs vanligvis fire til seks tilsvarende runder med microneedling deretter for å få et optimalt resultat.

Det skal dessuten gå fire til åtte uker mellom hver behandling, så dette er totalt sett en prosess som kommer til å ta litt tid. Tilstanden på huden vil imidlertid komme til å fortsette forbedringen flere måneder etter siste behandling, fordi huden fortsetter å jobbe med å lege seg selv.

Etter en behandling med microneedling skal du unngå å sole deg, og du må også være nøye med å bruke kremer med høy solfaktor.

Det medisinske miljøet anser microneedling som både trygt og effektivt, men det vil alltid være noe risiko forbundet ved å gjennomgå behandlinger med microneedling.

Hovedrisikoen ved behandling med microneedling er hudirritasjon etter prosedyren. I tillegg kan det oppstå bivirkninger som opphovning, ubehag på stedet, rødhet, blåmerker, tørrhet og flassing av huden.

Blødning kan også være en større risiko for personer som har blødningsforstyrrelser eller som tar blodfortynnende medisiner. Det er derfor viktig å gi hudterapeuten din beskjed om dette før du starter behandling med microneedling.

.

HUSKELISTE ETTER BEHANDLING:


Ettersom hudkanalene er åpne og følsomme etter behandlingen, bør unngå følgende i løpet av den første uken med restitusjon:

- soleksponering

- hudpleieprodukter som anbefales av behandler

- sminke

- svette

- holde deg hydrert


FAKTA OM HUDEN:


- kroppens ytre overflate og største organ (ca. 2 m2.

- den produserer vitamin D.

- den beskytter oss mot fysiske skader, giftstoffer, bakterier og virus.

- hjelper oss med å regulere kroppstemperaturen ved å svette.

- gir oss viktig informasjon som å føle temperatur, smerte, trykk og berøring.

- i løpet av 1 til 2 dager har vi skiftet ut det ytterste hudlaget, de døde hudcellene blir til støv.

- vi mister ca 50 000 hudpartikler i minuttet og i løpet av et år har vi røytet ca. 2 kilo hår og hud.


Vi anbefaler:

- gi huden en god rens, hver dag

- bruk gode og trygge pleieprodukter og gjerne et serum

- jevnig peelig og ansiktsmaske ved behov

- beskytt huden mot solen, bruk høy solfaktor

- start med anti-age produkter etter fylte 25/30 år.

- alkohol og rusmidler påvirker aldringsprosessen negativt

- unn deg selv en sunn livsstil med et variert kosthold og fysisk aktivitet

- få nok søvn og  mindre stress

Det er bedre å utføre forebyggende tiltak for huden enn å reparere "skadene".

unsplash