Frisørbehandlinger
valstad-velvære.no

FINN RIKTIG FRISYRE

Langt, kort, glatt rufsete, det meste kan se fresht ut hvis det er gjennomtenkt og velpleid.

Frisyren kan gjøre mye for utseende ditt, både negativt og positivt.

Den bør fremheve dine fineste trekk.

Vi gir deg råd om valg av frisyre ut fra din øynefarge, personelighet, ansiktsfasong, teksture, tykkelse, personelig stil, livsstil, smak og hvor mye tid du ønsker å bruke på håret daglig.

En god klipp legger grunnlaget for en lett styling.

Styling av hår må "bygges" opp på rett måte for å holde formen over tid. Start nederst i hårfestet og jobb deg oppover og fremover mot luggen. Ikke bruk for mye stylingprodukter da dette kan tynge håret. Settingprodukter bør rettes mot hodebunnen for å gi best støtte.


Bli glad i det håret du har og gjør det beste ut av det.

Du vil aldri bli fornøyd om du går rundt og drømmer om et hår du ikke har.

HÅRTRENDER 2022

2022 byr på flere  nye hårtrender og gode  klassikere som er verdt å teste ut. Kort oppsummert ser vi bustete pannelugg, kort bob, rød hårfarger og naturlige krøller.


2022 er også året hvor du kan la det gråe håret vokse uten å dekke det til med farge.

Bruk gjerne en fargekorrigering for å dempe eller fremheve.

Lyst til å farge håret? Da viser motebilde varme farger., gjerne en dyp rødfarge.

Vi ser at en tung pannelugg har blitt en hit på Tiktok, luggen skal da ha mye tyngde og lengde.

Boben er tilbake i alle varianter, oppklippet med eller uten permanent. Lufttørk håret for en naturlig tekstur eller ta permanent og jobb frem krøllene.

Ekspensive brunette er en fargetrend som har blitt populær. Fargen består av mange tynne striper (baby lights) med forskjellig farge.

Dette er bare et lite utdrag av det vi ser kommer til å prege 2022PERMANENT


i 1905 ble den første vellykkede permanenten på ekte menneskehår demonstrert og gav et vellykket resultat. Tidligere ble det utprøvd mange metoder som innebar ku-urin og kaustiske kjemikalier med brannskader i hodbunn og hår. som resultat. I 1938 ble den første kalde permanenten introdusert og er derfor forløperern til den moderne permanenten vi kjenner i dag..


Fra den tid har utviklingen gått raskt og blitt betraktelig forbedret. slik at du i dag kan ta permanent og få et flott resultat uten å skade håret eller hodebunnen. 

Permanent omforming av hår er en kjemisk prosess som omformer hårets «byggestener». Lenkene i håret som avgjør krølltegningen, blir løst opp og satt sammen igjen i en annen form enn den opprinnelige.

Permanent: behandling av håret med kjemisk væske (og evt. varme), slik at det kan legges i holdbare bølger eller krøller. Permanentbehandlingen består av to prosesser. Den første påvirker håret slik at det blir lett å forme og den andre «binder» den nye formen.

Hårtrenden forandrer seg stadig men permanenten er fortsatt et hjelpemiddel for å oppnå den rette looken for begge kjønn. 


BLEKING OG TEKNIKER

Det finnes mange forskjellige farge og bleke teknikkker på markedet, vi nevner noen av dem her:

HETTESTRIPER: hår trekkes ut av en plasthette med en heklenål. Farge/bleking påføres håret som er trukket ut
FOLIESTRIPER: Håret deles inn i "remser" og det "veves" ut partier som skal farges/blekes og pakkes inn i folie.
BALAYAGE: frihåndsteknikk hvor farge/bleking "kostes" på håret fra hårenden mot hårrot. Fin og naturlig overgang fra mørk til lys hår.
REVERSE BALAYAGE: motsatt av balayage, Farge/bleking påføres håret fra hårrot og "kostes" utover med hårlengden.
TEASYLIGHTS: håret deles i "remser" som tuperes før man "maler" på farge/bleking, så pakkes dette inn i folie.Hjemme farging/bleking er ikke å anbefale da resultatene sjelden blir som forventet.

Det kan bli kostbart om du må "rette" opp resultatet hos en frisør etterpå.

Vi kan gi deg tips og råd tilpasset ditt hår og produktene vi bruker er skånsomme for hår/hodebunn.

Husk at ingenting er umulig, fargeteknikker kan kombineres slik at du får det resultatet du ønsker. HVA ER BLEKING?

Når du bleker håret brukes det  alkaliske kjemikalier for å åpne skjellaget,  så trekker det inn og  fjerne fargepigmentene i håret ditt, både dine pigmenter og evt, rester fra tidligere hårfarge.

I et mørkt hår er de røde pigmentene dominerende og disse

sitter "hardest" igjen.

Dette er grunnen til at håret ofte blir

oransje eller gult når det er i gjennom en blekeprosess. Pigmentene som fjernes kommer ikke igjen, følgelig må håret vokse ut  eller farges mørkt igjen.


HÅRFARGE

‎Naturlig hårfarge kan kunstig endres ved kjemiske prosesser.

Hårfarging er klassifisert som permanent (varig) eller semipermanent (delvis varig). I løpet av fargeprosessen blir den naturlige hårfargen fjernet, en eller flere grader og erstattet med syntetisk farge. Naturlige farger vil holde seg lenger enn kunstige farger, da disse vil blekne raskere. ‎

SEMIPERMANENT FARGE: vaskes gradvis ut over tid, vanligvis i løpet av 4 -6 uker‎
PERMANENT FARGE: en permanent endring av hårfargen din som ikke vaskes bort. Etterhvert som håret vokser vil du få en ettervekst. Sol, klor og kobberrør kan påvirke fargens nyanse over tid.‎

Husk at det å velge riktig hårfarge er viktig. Riktig nyanse skal fremheve dine naturlige farger på hud og øyne. 

Spør en profesjonell, fagutdannet frisør

HÅRAVFALL, ÅRSAK OG BEHANDLINGER

Hårveksten går i en syklus inndelt i 3 faser som gjentar seg ca. 20 ganger i løpet av et liv. En syklusperiode varierer i tid fra person til person, det kan derfor ta fra 3 - 7 år før håret har vært gjennom en hårsyklusvekst.

Kort fortalt inndeles hårsyklusen i tre faser. ANAGENE/vekstfasen som betyr at håret er i vekst, denne fasen varer i opptil ca. 7 år. Så går veksten over i den KATAGENE/overgangsfase. Det betyr at hårroten forhornes og dermed stopper hårveksten. Herfra går håret over i den TELOGENE/hvilefase som betyr at hårsekken hviler i ca. 100 dager før syklusen starter på nytt i ANAGENE/vekstfase. Ca. 90% av håret er i Vekst til enhver tid.
Medisiner, sykdommer eller bivirkninger av medisinsk behandlinger, arv, graviditet, alder og ytre påkjenninger kan påvirke hårveksten i større eller mindre grad, noen ganger permanent og andre ganger forbigående.
Håravfall er for mange vanskelig og snakke om, men vi har lang erfaring og kan derfor mye om dette evne så snakk gjerne med oss. Det er viktig å finne årsaken tidlig slik at men evt. kan få rett behandling på et så tidlig stadiet som mulig.
Det finnes utallige produkter på markedet som i følge reklamen kan gi deg håret tilbake. IKKE la deg lure, det kan bli en dyr affære og et skuffende resultat. Vi anbefaler at du oppsøker lege dersom du mister unormalt mye hår på kort tid. I mange tilfeller finnes det behandlinger som kan gi positive resultater som bl.a. medisinsk behandling, lysbehandling og kirurgisk behandling i form av transplantasjon.
HÅRTRANSPLANTASJON: kosmetisk kirurgi hvor man flytter levedyktige/friske hårsekker fra bakhodet/sidene til de hårløse eller delvis hårløse partiene på hode. Resultatet er naturlig, varig og uten bivirkninger.
TRICOPIGMENTERING: kosmetisk prosedyre hvor man tatoverer med tynne nåler, farge rett under huden som etterligner utseende til ekte hår follikker. Behandlingen er en form for paramedisinsk tatovering, og må gjentas etter 3 - 6 år for vedlikehold.
Paramedisinsk betyr at det utøves av en person som ikke er lege.
Begge disse behandlingene passer begge kjønn.
Vi anbefaler at du undersøker litt i forhold til sertifisering, lisenser, referanser osv. før du velger behandlingssted og utøvende behandler. Vær kritisk!!!!


TENK KVALITET FREMFOR PRIS.

VÅRE LEVERANDØRER OG PRODUKTER

Copyright @ All Rights Reserved