Frisørbehandlinger

HÅRBEHANDLINGER


Langt, kort, glatt rufsete, det meste kan se fresht ut hvis det er gjennomtenkt og velpleid.

Frisyren kan gjøre mye for utseende ditt, både negativt og positivt.

Den bør fremheve dine fineste trekk, både med klipp og fargevalg.

Vi gir deg råd om valg av frisyre ut fra din øynefarge, personelighet, ansiktsfasong, teksture, tykkelse, personelig stil, livsstil, smak og hvor mye tid du ønsker å bruke på håret daglig.

En god klipp legger grunnlaget for en lett styling.

Styling av hår må "bygges" opp på rett måte for å holde formen over tid. Start nederst i hårfestet og jobb deg oppover og fremover mot luggen. Ikke bruk for mye stylingprodukter da dette kan tynge håret. Settingprodukter bør rettes mot hodebunnen for å gi best støtte.


Bli glad i det håret du har og gjør det beste ut av det.

Du vil aldri bli fornøyd om du går rundt og drømmer om et hår du ikke har.

Pris for hårbehandlinger finner du under tjenester og priser. Farge/blekebehandlinger er priset for behandling av hele håret.  Ønsker du en kombinasjon med farge/bleking samtidig eller kun på enkelte partier i håret, blir prisen lavere enn oppgitt på prislisten. Under konsultasjon kan vi gi deg et prisoverslag før du bestemmer deg.

HÅR OG HODEBUNN

-  normal hårvekst og et vakkert hår er avhengig av tilgang på bl.annet vitaminer og mineraler via blodet vårt, og en frisk hodebunn. Vi anbefaler detox av hår/hodebunn med jevne mellomrom.

Akkurat som planter og blomster trenger frodig jord for å vokse seg sterke, må hodebunnen ha det bra for å kunne produsere sunne hårstrå. Derfor er tørr og kløende hodebunn noe de fleste ønsker å unngå. Mangel på god hygiene i hodebunnen er også grobunn for sopp, det kan føre til flass og andre problemer. Derfor er det viktig å komme til roten av problemet for at behandlingen skal bli riktig. Vinteren er en ekstra stor påkjenning for hud og hår, det gjelder også hodebunnen. Siden luften både er kaldere og tørrere, kan det føre til at hodebunnen både blir ekstra følsom og tørrere enn vanlig. Tørr hodebunn kan også forårsakes av flass, det krever spesiell behandling.

Både stress, hormoner og kjemiske behandlinger påvirker håret og kan føre til at det ikke er så vakkert og fyldig som man ønsker.

Ofte ligger utfordringen i selve hodebunnen, noe som påvirker både hårkvalitet og hårvekst.Fet

Problemer i hodebunnen kan begrense hårveksten ved at hårrøttene tettes igjen og håret ikke klarer å gro igjennom.


DETOX HÅR OG HODEBUNN

De fleste av oss elsker tørrsjampoen. Den gir det perfekte inntrykket av rent hår uten å måtte vaske det.  Om du samtidig bruker hårspray, saltvannsspray, mousse eller pleie med skinnende silikon i, tar det ikke lang tid før hårkronen er blitt en oppsamlings- plass for rester av styling-produkter, hårets egne naturlige oljer samt svette, støv og forurensning.

Alt dette kan legge seg som en hinne på hodebunnen og gjøre det vanskelig for huden å puste – med det resultat at du får en kløende og irritert hodebunn og på sikt et mindre sunt hår eller begynnende hårtap. Den enkleste veien til vakkert hår er derfor å gi hårrøttene gode arbeidsbetingelser med en rensende detox, slik at det igjen kan vokse ut nye, sunne og blanke hårstrå.

En ukentlig skrubb av hodebunnen kan, i tillegg til å sette i gang blodsirkulasjonen, løse opp smuss og produktrester og tilføre næring til hårrøttene. Du kan bytte ut din vanlige sjampo med en detox-va- riant, som løser opp og fjerner frie radikaler som sv

ekker cellenes funksjon og dermed hårveksten. En til to ganger i måneden kan du skjemme bort hodebunnen din med en detox-hårkur.

Med hodebunnsutslett menes utslett i huden på hodet.


I huden i dette området finnes et ekstra stort antall talg- og svettekjertler. Dette medfører at både sopp og bakterier trives bedre her enn på vanlig hud

Hårbunnen/hodebunnen utsettes også mer for kjemikalier enn huden ellers på kroppen. Dette gjelder både ved frisørbehandling, men også ved bruk av hårpleiemidler hjemme

Ellers er huden på hodet en del av den vanlige huden og kan angripes ved generelle hudsykdommer

- bruk riktige produkter tilpasset din hodebunn/ hår. Rådfør deg med din frisør slik at du til enhver tid har riktig shampo og conditioner istedenfor å ty til raske og dårlige løsninger fra matbutikken. Slike produkter kan forverre tilstanden på hodebunn/håret,

Utslett i hodebunnen som klør, er rødt og blemmete, er ofte kontakteksem. Andre årsaker til utslett kan være blant annet ikke-allergisk eksem, psoriasis, flass og lus.

- gi hodebunnen din en lett massasje med jevne mellomrom. Er hodebunnen for stram gir dette dårlig tilgang på mineraler og vitaminer som tilføres hårsekken via blodet.

Vasker håret for ofte?

- hvis du bruker sjampo som inneholder uttørkende ingredienser, kan hodebunnen bli tørr og flasse. 

Bruker for varmt vann når du dusjer?

- senk temperaturen noen få grader, kan det gjøre stor forskjell for hodebunnen.

Alderen vår har innvirkning!

- når vi blir eldre, blir huden ofte tørrere over hele kroppen, fordi huden blir dårligere til å produsere naturlige oljer.

Unngå stress, dårlig kosthold og røyking.

Dette har en negativ effekt på hele kroppen, inkludert hodebunnen.

Hormoner.

Ulike hormonelle endringer i kroppen, som graviditet eller overgangsalder, kan føre til at huden blir tørrere og får en kløende følelse.

Sensitivitet og allergier.

Hvis du har sensitiv hud som ofte blusser opp og blir tørr, kan det også oppstå problemer i hodebunnen. Kløen kan også komme av at du er sensitiv for eller allergisk mot en eller flere av ingredienser i dine nåværende hårpleieprodukter. 

- ta en blodprøve hos legen for å utelukke mangler på vitaminer, mineraler eller sykdommer. Går du på medisiner? Sjekk pakningsvedlegg for evt. bivirkninger.

Inneholder kostholdet ditt mye sukker kan dette forårsake en høy insulinproduksjon, noe som igjen fører til en overproduksjon av oljeproduksjon i hodebunn som igjen kan forårsake flass.

Er du lei av at vi frisører stadig "maser" om viktigheten av å bruke riktig shampo, conditioner eller stylingprodukter? 

Det er fordi vi vet hvor mye dette påvirker håret og hobebunnen din!

PERMANENT

I 1905 ble den første vellykkede permanenten på ekte menneskehår demonstrert og gav et vellykket resultat. Tidligere ble det utprøvd mange metoder som innebar ku-urin og kaustiske kjemikalier med brannskader i hodebunn og hår. som resultat. I 1938 ble den første kalde permanenten introdusert og er derfor forløperern til den moderne permanenten vi kjenner i dag..


Fra den tid har utviklingen gått raskt og blitt betraktelig forbedret. slik at du i dag kan ta permanent og få et flott resultat uten å skade håret eller hodebunnen.

Permanentomforming av hårer en kjemisk prosess som omformerhårets «byggestener». Lenkene i hårets om avgjør krølltegningen, blir løst opp og satt sammen igjen i en annen form enn den opprinnelige.

Permanent: behandling av håret med kjemisk væske (og evt. varme), slik at det kan legges i holdbare bølger eller krøller. Permanentbehandlingen består av to prosesser. Den første påvirker håret slik at det blir lett å forme og den andre «binder» den nye formen.

Hårtrenden forandrer seg stadig men permanenten er fortsatt et hjelpemiddel for å oppnå den rette looken for begge kjønn.

Permanent kan tas på hele hode eller små partier som er vanskelige å forme, Har du et "krone" parti så kan  permanent på område være løsningen.


BLEKING 

Her har vi tilført pigmenter i et helbleket hår da kunden ønsket litt Barbie-innslag.

Det finnes mange forskjellige farge og bleke teknikkker på markedet. Hvilken teknikk som brukes på deg er avhengig av hva slags resultat du ønsker. 

Noen av våre blekebehandlinger er inkludert glossing, dette betyr at vi tilsetter pigmenter enten for å dempe/covre pigmenter du har i håret ditt, eller for å jevne fargen på hele håret, deler av håret eller gamle striper/solskader i håret ditt.


Hjemme farging/og bleking er ikke å anbefale da resultatene sjelden blir som forventet.

Det kan bli kostbart om du må "rette" opp resultatet via frisør etterpå. Dessuten kan skadene på håret ditt være så store at videre behandling hos frisør ikke anbefales.

 I slike tilfeller gir vi deg et ærlig svar ut fra vår kompetanse. Ønsker du å bleke det til tross for at vi fraråder dette, kan vi utføre det mot at du skriver under på et dokument der du selv står ansvarlig for resultatet. Hjemmebleking kan forårsake at håret ditt "knekker".
Glossing er en demi- permanent hårfarge (som betyr at fargen gradvis vil forsvinne ved vask), som kan forsterke eller korrigere hårets farge samtidig som den balanserer pH-nivået.

Gloss frisker opp falmet farge,  forsterker eller korrigerer  varme/kalde nyanser.

LYSFARGING

Lysfarging/ Lystoning:

Alt som lysner håret tørker det litt ut, men denne metoden er mer skånsom for håret og du vil oppleve et mer glansfullt og sunnere resultat enn ved bleking.

Med lysfarge trekkes noen pigmenter ut av håret, men ikke alle som i bleking. deretter blir nye pigmenter satt inn.  HVA ER BLEKING?

Når du bleker håret brukes det alkaliske kjemikalier

for å åpne skjellaget, så trekker det inn og fjerner

fargepigmentene i håret ditt, både dine pigmenter

og evt, rester fra tidligere hårfarge. Hjemmefarget hår kan være vanskelig å få "lyst" nok, da de tilførte pigmentene sitter godt. Snakk med din behandler i forkant av en blekebehandling. Det er viktig at du er ærlig ang. tidligere behandlinger slik at frisøren vet hva som må til for å kunne få det beste resultatet.

I et mørkt hår er de røde pigmentene dominerende og disse

sitter "hardest" igjen.


Dette er grunnen til at håret ofte blir

oransje eller gult når det er i gjennom en blekeprosess.

Pigmentene som fjernes kommer ikke tilbake igjen,

følgelig må håret vokse ut eller farges mørkere.

HÅRFARGE

‎Naturlig hårfarge kan kunstig endres ved kjemiske prosesser.

Hårfarging er klassifisert som permanent (varig) eller semipermanent (delvis varig). I løpet av fargeprosessen blir den naturlige hårfargen fjernet, en eller flere grader og erstattet med syntetisk farge. Naturlige farger vil holde seg lenger enn kunstige farger, da disse vil blekne raskere. ‎

SEMIPERMANENT FARGE: vaskes gradvis ut over tid, vanligvis i løpet av 4 -6 uker‎
PERMANENT FARGE: en permanent endring av hårfargen din som ikke vaskes bort. Etterhvert som håret vokser vil du få en ettervekst. Sol, klor og kobberrør kan påvirke fargens nyanse over tid.‎

Husk at det å velge riktig hårfarge er viktig. Riktig nyanse skal fremheve dine naturlige farger på hud og øyne.

Spør en profesjonell, fagutdannet frisør

HÅRAVFALL, ÅRSAK OG BEHANDLINGER

Hårveksten går i en syklus inndelt i 3 faser som gjentar seg ca. 20 ganger i løpet av et liv. En syklusperiode varierer i tid fra person til person, det kan derfor ta fra 3 - 7 år før håret har vært gjennom en hårsyklusvekst.

Kort fortalt inndeles hårsyklusen i tre faser. ANAGENE/vekstfasen som betyr at håret er i vekst, denne fasen varer i opptil ca. 7 år. Så går veksten over i den KATAGENE/overgangsfase. Det betyr at hårroten forhornes og dermed stopper hårveksten. Herfra går håret over i den TELOGENE/hvilefase som betyr at hårsekken hviler i ca. 100 dager før syklusen starter på nytt i ANAGENE/vekstfase. Ca. 90% av håret er i Vekst til enhver tid.
Medisiner, sykdommer eller bivirkninger av medisinsk behandlinger, arv, graviditet, alder og ytre påkjenninger kan påvirke hårveksten i større eller mindre grad, noen ganger permanent og andre ganger forbigående.
Håravfall er for mange vanskelig og snakke om, men vi har lang erfaring og kan derfor mye om dette evne så snakk gjerne med oss. Det er viktig å finne årsaken tidlig slik at men evt. kan få rett behandling på et så tidlig stadiet som mulig.
Det finnes utallige produkter på markedet som i følge reklamen kan gi deg håret tilbake. IKKE la deg lure, det kan bli en dyr affære og et skuffende resultat. Vi anbefaler at du oppsøker lege dersom du mister unormalt mye hår på kort tid. I mange tilfeller finnes det behandlinger som kan gi positive resultater som bl.a. medisinsk behandling, lysbehandling og kirurgisk behandling i form av transplantasjon.
HÅRTRANSPLANTASJON: kosmetisk kirurgi hvor man flytter levedyktige/friske hårsekker fra bakhodet/sidene til de hårløse eller delvis hårløse partiene på hode. Resultatet er naturlig, varig og uten bivirkninger.
TRICOPIGMENTERING: kosmetisk prosedyre hvor man tatoverer med tynne nåler, farge rett under huden som etterligner utseende til ekte hår follikker. Behandlingen er en form for paramedisinsk tatovering, og må gjentas etter 3 - 6 år for vedlikehold.
Paramedisinsk betyr at det utøves av en person som ikke er lege.
Begge disse behandlingene passer begge kjønn.
Vi anbefaler at du undersøker litt i forhold til sertifisering, lisenser, referanser osv. før du velger behandlingssted og utøvende behandler. Vær kritisk!!!!

Vi utfører meso hair behandling som er et tilbud til deg som har håravfall som kommer av sykdom/livsstil.


TENK KVALITET FREMFOR PRIS.

VÅRE LEVERANDØRER OG PRODUKTER